Pesmi petih

Zbirka Sprejeto 016, število strani 84, leto izida 2018

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

“Pesnice povezuje kakovostna in osebno izpovedna poezija, odzivanje na lastni položaj in dogajanje v svetu, doživljanje narave, zazrtost vanjo ter iskanje stikov med notranjostjo in zunanjimi dogodki.”

Marija Švajncer
This image has an empty alt attribute; its file name is dsc_0007.jpg

“V letošnji pomladi so se članice Literarno-recitacijske sekcije VEDRINA KD Studenci-Maribor (Ana-Marija Pušnik, vodja sekcije in mentorica, ter članice: Vlasta Črčinovič Krofič, Jana Hartman Krajnc, Milena Nemec–Mimi in Danica Zlatar) udeležile pesniških literarnih delavnic s pesnico in literarno kritičarko magistrico Lariso Javernik. Na delavnicah je nastala raznovrstna sodobna poezija.
Meje med poezijo in proznimi deli se vse pogosteje prepletajo in razblinjajo. Pomemben je ritem pesmi, pa naj bo v rimah ali brez njih, in to, da se vsebina bralca dotakne in ponotranji njegovo razpoloženje.
Pesem je zapletena ali preprosta. Najdena, iskana, razrezana, sestavljena na podlagi predpisanih vzorcev ali brez njih, brez ločil, brez posamičnih besednih vrst. Napisana za zahtevne ali manj zahtevne bralce. Razumljena, manj razumljiva. Takšna, ki je všečna in druga, ki pripelje čustva do roba.
Avtorice želijo, da bi se bralci ob branju te poezije potopili v čarobni svet misli in čustev.”
Urednica pesniške zbirke


ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s