AKCIJA PAKET Romeo Štrakl – THE WHO

PAKET Romeo Štrakl – THE WHO na voljo po akcijski ceni 20 €

The Who : zgodba o zbirateljstvu — Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 044, število strani 175, leto izida 2009

The Who : bootleg posnetki — Kulturni center Maribor, zbirka Sprejeto 006, število strani 240, leto izida 2017

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

PAKET Romeo Štrakl – THE WHO

Knjiga, ki bi jo težko opredelili kot biografijo skupine The Who prinaša pogled na zbirateljstvo. Lahko bi jo imenovali diskografska biografija. Na 176 straneh je opisana zbirka albumov skupine The Who, ki jo vpelje krajša biografija tega angleškega kvarteta. Je prva knjiga v slovenskem jeziku o skupini The Who, ki velja za eno najpomembnejših na področju glasbene pop/rock kulture.

Prvih sedemnajst strani je posvečenih hitremu pregledu nastanka postave in opis pomembnejših albumov skupine, opremljenih z nekaj ilustracijami, ki so prav tako delo avtorja teksta. Romeo Štrakl je tudi priznan slovenski avtor stripov. Ta del knjige je pomemben za bralce, ki jim je skupina popolna neznanka.

Knjiga nadaljuje z opisi albumov po kronološkem vrstnem redu. Prvi je opisan album My Generation, z nujnimi podatki o albumu, izdanem 3. decembra 1965. Sledijo opisi različnih izdaj tega albuma. Opisuje in primerja oblikovanje ovitkov, kakor tudi vsebinske razlike med posameznimi izdajami. Pri vseh so dodani pomembni podatki za zbiralce: o letnici izida, poreklu, založbi in formatu (vinil, CD, DVD…). Opisane so bistvene razlike med posameznimi izdajami. Ponekod je to povsem spremenjen likovni izgled ovitka ali pa spremenjen vrstni red skladb, morda celo kak cenzuriran verz ali cela skladba. Pri vsakem opisu je dodana vsaj ena ilustracija, kar izgled knjige zelo poživi.

Prvencu skupine sledijo opisi albumov A Quick One, Sell Out, Tommy, Live at Leeds, Who’s Next in Quadrophenia. Dodan je štiristranski zapis o posameznih založbah, ki so izdajale glasbo The Who v njeni karieri. Avtor nadaljuje z opisi albumov The Who by Numbers, Who Are You, Face Dances, It’s Hard in zadnjega Endless Wire.

Romeo Štrakl zaključi svojo knjigo s popolnim seznamom vseh albumov skupine The Who iz svoje zbirke z opombo, da na seznamu ni solo izdelkov članov skupine ter bootlegov, oziroma piratskih izdaj.

Knjiga ponuja zbirateljski pogled na diskografijo še vedno aktivne skupine The Who, navkljub izgubi dveh članov iz originalne postave leta 1964.

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s