Borut Gombač: PRASKETANJE – radijske igre

Kulturni center Maribor, knjižna zbirka Frontier 053, število strani: 131, leto izida 2011

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Zbirka radijskih iger plodnega avtorja Boruta Gombača prinaša poleg petih radijskih iger tudi esej avtorja in nekaj jedrnatih misli, ki povzemajo njegov odnos do tega medija. Borut Gombač, pesnik in pisatelj, po poklicu in izobrazbi knjižničar, ima za sabo številne knjižne objave, urizorjene radijske igre, številne njegove pesmi pa so bile uglasbljene v okvirju projekta Rokerji pojejo pesnike, pri katerem sodeluje že od vsega začetka.

“Branje besedil radijskih iger je najprej poklic režiserjev, igralcev, tonskih mojstrov, glasbenih oblikovalcev, dramaturgov … a le v izjemnih primerih – gostija za sladokusce, za režiserje in komponiste svojih sanj, za glavne igralce svojega notranjega življenja. In besedila radijskih iger Boruta Gombača spadajo med izjeme.”

Lučka Gruden

Borut Gombač: Prasketanje, radijske igre

“Gombač je tankočuten prisluškovalec tišine, v kateri zmeraj najde govorico, ki je za decibel ali dva višja od zvoka, ki ga ima tišina sama.”

Zdenko Kodrič

“Sam sem mnenja, da mora biti natisnjeno besedilo radijske igre povsem samozadostno in zaključeno umetniško delo. Šele večplastnost besedila in njegova prefinjena odprtost nudi možnost različnih interpretacij. Bralec zapisane igre je v trenutku branja pač njen edini relevantni režiser in poslušalec hkrati. Prav zaradi tega se mi zdi izdajanje kvalitetnih iger in scenarijev tudi v knjižni obliki enako potrebno, kot je pač potrebno izdajanje drugih literarnih zvrsti.”

Borut Gombač

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s