Štefan Jerebic – POSMRTNO ŽIVLJENJE (1. DEL)

Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 164, število strani 292, leto izida 2020

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Predstavljamo vam 1. del trilogije Posmrtno življenje. V prijetnem družinskem romanu nam avtor Štefan Jerebic pripoveduje o družini Koren in nam na slikovit način prikazuje njihove medosebne odnose.

***

Štefan Jerebic – POSMRTNO ŽIVLJENJE (1. del)

ODLOMEK IZ KNJIGE

»V mesecih, ko sta se zakonca Koren borila za svoj novi dom in obenem reševala svojo zakonsko zvezo, v Devinu obnovila hišo Zmagovi ostareli materi, zraven po muhi naključja staknila spodobno počitniško hiško v Resju pod Pohorjem, si uredila stanovanje in si nasploh utrjevala nove temelje za Korenovino, se nista utegnila ukvarjati z otroki in njihovimi muhami, v bistvu njihovim bojem za prihodnost. Z najmlajšim nista imela stikov, pravilno sta sklepala, da je pobegnil pred bratom, v širšem pomenu pred vsemi, zato sta ga pustila na miru. Starejši sin in hči sta si izborila, kar sta si želela, tudi onadva ju nista rabila vsaj do predzimnih dni. Zato sta mogla neovirano dokončati svoj horuk boj zase, za svojo družino ter za skupno prihodnost vseh. Obenem sta se spet bolj zavzeto zanimala za svoje nadebudnike, ki so prenaglo odraščali. Začela sta si ustvarjati nadrobno sliko njihovih življenj v času, ko nista našla časa zanje.« 

***

Ilustracija na naslovnici: Tanja Jerebic

O AVTORJU

Štefan Jerebic se je rodil 19. 8. 1941 v prekmurski vasici Hotiza.

Bil je navdušen planinec, ljubitelj narave in smučar. Bral je Marxa, občudoval umetnost, leposlovje, še zlasti je bil podkovan v zgodovinopisju in zempljepisu. Med bivanjem v Kranju je bil reden gost kinematografov. Veliko je potoval, največkrat se je po Sredozemlju odpravil kar s kolesom. Posebno mesto v njegovem življenju je zasedala nenavadna veda, astronomija. Imel je odličen posluh za glasbo. Ima dva otroka.

Nekaj let je živel na avstrijskem Koroškem, približno po 7 let v Novi Gorici in kasneje v Kranju, več kot 30 let pa je preživel v Oseku pri Šempasu z isto izvenzakonsko partnerico. Zadnjih 10 let svojega življenja se je boril z levkemijo in 24. 6. 2012 umrl v šempetrski bolnišnici.

***

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s