Vlasta Črčinovič Krofič: FATALNA ŽENSKA

Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 167, število strani 74, leto izida 2021

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

***
Predstavljamo vam zbirko 29 kratkih zgodb, ki so dobra rešitev sodobnega časa, ki ga je na voljo vedno manj. Knjigo Fatalna ženska je mogoče odpreti na katerikoli strani in si s kratko zgodbo, ki je običajno optimistična, popestriti dan ob domači kavici ali na poti z javnim prevozom.
Z nekaterimi zgodbami se je avtorica prijavila na državne in lokalne literarne razpise, kjer so odmevale, bile nagrajene, ali se uvrstile v ožji izbor.  
***

Vlasta Črčinovič Krofič: FATALNA ŽENSKA


ODLOMEK IZ KNJIGE
Iz razmišljanja me je prestavil občutek, da mi nekdo sledi. Čutila sem, kako je vdrl v moj osebni prostor in oplazil mojo roko. S prebadajočim pogledom sem ga ošinila, češ, kaj se greš, in očarana obstala. Zazrla sem se v najtemnejše oči in sončno rumeno oblačilo. Prišlek me je nemo opazoval. Pretvarjala sem se, da ga ne vidim, in se s hitrimi koraki podala proti parkirišču ob Dravi. Čez ramo sem se ozirala za lepotcem z rjavimi očmi, a se je umaknil iz mojega vidnega polja. [Odlomek iz zgodbe Zalezovalec]
***

IZ SPREMNE BESEDE ANE PORENTA
Ko preberete celo knjigo zgodb, jo kdaj odprite na naključni strani, kot bi potresli kalejdoskop, ter se posvetite eni. Začutite njen odzven v svoji notranjosti? Vsaka ima posebnega, in ta se ne zaduši v množici drugih. 
***

Zbirka kratkih zgodb


O AVTORICI
Vlasta Črčinovič Krofič, doktorica ekonomskih znanosti s področja financ in univerzitetna diplomirana pravnica, piše kratke zgodbe, kuje verze, nastopa, povezuje kulturne dogodke in slika. Od leta 2017 spodbuja skupino starejših avtorjev h kreativnemu pisanju proze in poezije pri medgeneracijskem Društvu TOTI DCA Maribor. Je aktivna članica literarne sekcije Vedrina KD Studenci Maribor. Kot literarna kritičarka in urednica sodeluje s Kulturnim centrom Maribor. Zaključuje študij likovne umetnosti na Šoli za risanje in slikanje (ArtHouse) Ljubljana.
Prijavlja se na literarne natečaje, kjer dosega vidne rezultate. Je urednica in soavtorica knjige Žlahtne sanje (2016). V samozaložbi je izdala knjigo kratkih zgodb Ne padi v dimnik (2018, e-knjiga 2019). Uredila je pesniško zbirko Pesmi petih (2018), uredila knjigo kratkih zgodb Elizabete Požgaj – Eli, Mariborskih gornjih sto, prispevala in uredila likovno opremo za pesniško zbirko Milene Nemec – Mimi, Pot. 
*** 

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s