Jana Hartman Krajnc: MOJ MARIBOR

Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 196, število strani 224, leto izida 2022

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Jana Hartman Krajnc: MOJ MARIBOR

***

Mineva 80 let, kar je Hitlerjeva Nemčija napadla Kraljevino Jugoslavijo in odkar smo se ji Slovenci uprli. To mi je bila vzpodbuda, da sem napisala nadaljevanje romana Moj Trst. V Milkino in Majdino zgodbo sem vpletla zelo veliko resničnih podatkov. Pa vendar je to samo roman. Ob priseljenki iz Trsta sem hotela prikazati Maribor skozi vojni čas. Kako mi je to uspelo, boste bralci sami presodili.

Jana Hartman Krajnc

***

Maribor je bil priključen velikemu nemškemu Tretjemu rajhu. Pred prvo svetovno vojno je bila večina mariborskega prebivalstva nemška, vse dokler ni general Rudolf Maister pometel z nemštvom in nemškutarstvom. Zdaj so mariborski Nemci spet dobili moč. In uresničevale so se Führerjeve besede:. »Napravite mi to deželo spet nemško!«

Iz knjige

***

Jana Hartman Krajnc, rojena 1943 v Mariboru, šolala sem je na klasični gimnaziji in ESŠ v Mariboru, diplomirala na VGŠ v Grobljah pri Domžalah in na PA v Mariboru, postala je predmetna učiteljica gospodinjstva, slovenskega jezika in književnosti, službovala na OŠ Rudolfa Maistra v Šentilju, na OŠ Pesnica in na OŠ Janka Padežnika v Mariboru. Je soavtorica Pavlihe, računalniških programov za sporočanje, piše pesmi, romane, humoreske, kratko prozo, recenzije, lektorira, objavlja v glasilih, biltenih, revijah, časopisih in zbornikih. Izdala je štiri pesniške zbirke, dve knjigi kratke pripovedne proze, sago o svoji matični družini v dveh knjigah, deset romanov in v soavtorstvu s sinom mladinski roman.

O avtorici

***

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s