Dr. Bojan Macuh: RAZISKOVANJE KOT TRAJNOSTNI IZZIV

Kulturni center Maribor, zbirka Znanstvena monografija 042, število strani 294, leto izida 2023

ZA NAROČILO KNJIGE KLIKNITE TUKAJ

O Avtorju

Bojan Macuh je doktor znanosti s področja edukacijskih ved, magister sociologije in prof. slov in soc. Je docent za področje sociologije.Predava na Fakulteti za poslovne in komercialne vede v Celju, Višji šoli za kozmetiko in velnes v Ljubljani, Visoki šoli za transport in logistiko v Ljubljani ter Fakulteti za družbene uporabne študije v Novi Gorici.Znan je kot avtor in soavtor več znanstvenih in strokovnih monografij, učbenikov za visoke šole in višje šole, več izvirnih znanstvenih in strokovnih člankov, sodeluje s prispevki na mednarodnih znanstvenih konferencah. Je aktivni raziskovalec ARRS s področja družboslovnih ved.Znan je tudi kot avtor več leposlovnih del za odrasle, mladino in otroke.


Iz knjige

“Raziskovanje je ena izmed ključnih dejavnosti za doseganje trajnost, saj omogoča odkrivanje novih znanj in spoznanj za reševanje družbenih izzivov. Z raziskavami se lahko razvijejo bolj učinkoviti načini dela in življenja, kar lahko vodi k trajnostnemu razvoju. Proces raziskovanja lahko vpliva na družbo. Pomembno je, da torej raziskave izvajajo z vidika trajnosti. 

Pomembno je, da se rezultati raziskav uporabljajo za trajnostni razvoj in reševanje družbenih izzivov. S tem se zagotavlja, da se raziskave izvajajo za dobrobit družbe.”


Iz recenzij

V znanstveni monografiji Raziskovanje in trajnostni izziv so zbrani izvirni znanstveni članki in prispevki, ki so bili objavljeni v različnih slovenskih in tujih znanstvenih revijah in na mednarodnih konferencah. Trije prispevki so bili objavljeni v soavtorstvu, a je avtor monografije bil prvi avtor. 

prof. dr. Darko Lacmanović


Monografija obravnava zanimive vsebine s področja splošne sociologije in socialne gerontologije. Tako je zaznana razširitev teme z nekaj izvirnimi sestavinami, ki so ustrezno didaktično predstavljene, predvsem jasen pa je pregled stanja.

red. prof. Duško Vejnović

ZA NAROČILO KNJIGE KLIKNITE TUKAJ