Viktor Žakelj: DRUŽBENOODGOVORNO GOSPODARJENJE

Ljubljana : VBG, 2018 (Begunje : Cicero), število strani: 403, leto izida: 2018

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Viktor Žakelj nas bralce plastično opozarja, da sodobno življenje ni tako enostavno, da bi njegovo urejanje smeli prepustiti niti trgu niti državnemu planu. Oba načina usklajevanja potreb in možnosti človeštva pač vsak zase ne zmoreta delovati dovolj celovito, saj sta monopolizirana v korist drobnega odstotka človeštva namesto da sta sredstvi za enake pravice in možnosti, pa tudi zmožnosti vseh.

Družbena odgovornost – odgovornost vsakogar za vplive na družbo, tj. ljudi in naravo – je pobuda, sprejeta na globalni ravni, da bi premagali človeško enostranskost in uveljavili čim več celovitosti, dosegljive z upoštevanjem soodvisnosti. Indikativno planiranje mora te procese podpirati informacijsko, ne ukazovalno. Trg pa mora nuditi priložnost vsakomur, da te informacije uporabi po svoji presoji in s svojim tveganjem.

– zasl. prof. ddr. Matjaž Mulej

***

Viktor Žakelj: DRUŽBENOODGOVORNO GOSPODARJENJE

Viktor Žakelj je bil rojen 6. maja 1943. Najprej je služboval kot učitelj matematike in fizike, nato pa postal vodilni delavec v gospodarstvu, predsednik Skupščine občine Škofja loka, namestnik predsednika Republiškega komiteja za družbeno planiranje, svetovalec predsednika Predsedstva Republike Slovenije za družbenoekonomska vprašanja, podpredsednik RK SZDL za družbenoekonomska vprašanja, delegat oz. poslanec SRS/RS, podpredsednik Vlade RS, podjetnik, sedaj pa je upokojenec.

Je avtor ali soavtor nekaj knjig in številnih člankov in za seboj ima obilo javnih nastopov.

Po poklicu je:

  • Učitelj matematike in fizike
  • Pravnik
  • Univerzitetno diplomiran ekonomist
  • Magister ekonomskih znanosti

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s