Tomaž Lapajne Dekleva: ZELO KRATKE ZGODBE

Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 154, število strani 108, leto izida 2020

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

“Nekoč je živel Tomaž, ki je pisal zabavne stvari.
Ravnokar jih bereš.” 

***

Tomaž Lapajne Dekleva: ZELO KRATKE ZGODBE

Tomaž Lapajne Dekleva zdaj predstavlja zbirko zelo kratkih zgodb, ki so jo navdahnili ljudje iz njegove okolice. V nekaj besedah avtor strne kako koga doživlja – življenjsko zgodbo zgosti na najbolj bistveno in jo predstavi v stilistično izčiščenih zelo kratkih zgodbah. Lahkotno se poigrava z različnimi slogi in ponuja duhovito ter zelo zabavno branje.

***

O avtorju

Leta 2000 je bila premiera predstave za otroke Od kod si, kruhek? – napisal jo je Tomaž Lapajne Dekleva in v njej tudi igral. Po dvajsetih letih predstava še vedno potuje po slovenskih kulturnih domovih. Vmes sta jo posneli in v program uvrstili TV Slovenija in RAI, posneta je bila radijska igra (izdana na kaseti in CDju – založba Panika), besedilo objavljeno v zbirki (DRGI), zgodba pa je izšla tudi v dveh izdajah slikanic (založba Didakta in DRGI). In Od kod si, kruhek? je postal klasika. Zdaj je Tomaž napisal novo knjigo, ki bo postala klasika za odrasle bralce.

Tomaž Lapajne Dekleva je sicer gledališki ustvarjalec, ki se posveča sodobnemu gledališču in je doslej gostoval v Armeniji, Avstriji, Belgiji, Bosni in Hercegovini, Franciji, Gruziji, na Hrvaškem, v Italiji, Kanadi, Litvi, Nemčiji, na Nizozemskem, Poljskem, Slovaškem, Švedskem, v Švici in Veliki Britaniji. Napisal je vrsto objavljenih oz. uprizorjenih dramskih besedil in včasih napiše tudi kaj proznega ali celo poetičnega. Sicer pa živi mirno življenje z ženo, tremi otroki in mačko.
***

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Medijski odzivi:
Recenzija na Homocomulat-u

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s