AKCIJA Jure Aleksejev – ZA PEST ESEJEV

Subkulturni azil, zbirka Frontier 052, število strani 116, leto izida 2011

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Knjiga Jure Aleksejev – ZA PEST ESEJEV na voljo po akcijski ceni 5 €

Za pest esejev je knjiga osemnajstletnega Mariborčana Jureta Aleksejeva. Eseji zbrani v knjigi pokrivajo raznolika področja od razvoja znanosti in evropskih povezav v bodočnosti, demokracije in krize v sedanjosti, pa do domnevnega in dejanskega vpliva preteklosti na naše življenje. Vrednoti, ki ju avtor vseskozi izpostavlja, sta dvom v to, kar nam govorijo in nezavrta, necenzurirana izpoved resnice, kakršna koli ta resnica pač je.

Danes, ko se mladost vse pogosteje povezuje z razbijaštvom, neodgovornostjo in pretiranemu hedonizmu, nas knjiga Za pest esejev opominja, da znajo tudi mladi razmišljati in kaj zanimivega ustvariti.

(128 strani, leto izida 2011)

Avtor o avtorju
V našem okolju pisanje pretežno pojmujejo kot izključno umetniško in družboslovno dejavnost, zato so pisci po splošni sodbi umetniki ali družboslovci; in tudi mene imajo bolj za filozofa ali kaj podobnega, čeprav sem v bistvu naravoslovec. In kritično mišljenje se na srečo ne izogiba naravoslovcem.

S svojim dosedanjim pisanjem sem sodeloval in dobival nagrade na nekaterih natečajih; na primer na Global Millenium Prize (1.mesto), na natečaju časopisa Le Monde Diplomatique (1. mesto), na natečaju Demokracija naj ti da krila (4. mesto) na Goi Peace Foundation International Essay Contest … Pisanje morda ni tipično mladinsko razvedrilo, prinaša pa velike koristi.

Sem Mariborčan, rojen leta 1992, in letošnji maturant Prve gimnazije Maribor.

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s