AKCIJA Franc Trček – TEMAN IZ SARAJA

Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 082, število strani 190, leto izida 2014

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Franc Trček: Teman iz Saraja
Franc Trček: Teman iz Saraja

Knjiga Franc Trček – TEMAN IZ SARAJA na voljo po akcijski ceni 9,90 €

“Franc, alias Franjo, kot je njegovo udarniško ime, alias Mujo HardFaker (Hartfaker?), kot je njegovo pravo, pesniško ime, ki si ga je nadel od nekje dveh tretjin dnevnika dalje, nam svoje sarajevske krokije ustvarja v hitrih in domišljenih potezah. Njihova bliskovitost se lahko meri le z njegovimi obpotnimi lucidnostmi, občutkom za prezrto, sikanjem nad neumnostmi, fraktalnimi opisi še tako nepomembnih pomembnosti in vztrajnimi jedkostmi tipa Hunter S. Thompson. Vseh teh se ne naveličaš, kvečjemu se sprašuješ – ker njegove misli prehitevajo še tako hlastno prebiranje – odkod in do kam vse segajo in ali jim boš uspel slediti. (S častnimi izjemami: besed mu zmanjka edino ob opisovanju okusa nekih visokogorskih čevapov, nepozabnih Balkanjer in podobnih bombonier.)”

— Mitja Velikonja, iz predgovora


O avtorju:

Franc Trček se je rodil leta 1969 v vasi Zilje v Beli krajini. Živi v Mariboru. Trenutno je poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije. Dela povsod, kjer za to obstaja možnost. Najrajši na vlakih Slovenskih železnic. Objavil je monografije Problem informacijske (ne)dostopnosti, Lomopohajkovalec: nizkotehnološka glokalna subkultura v dobi tehnokulture in Vstajniški dnevnik ter (so)uredil monografije Community-net in South and East Europe, Glocal localities in Rethinking everyday mobility.

Raziskovalno deluje v Centru za prostorsko sociologijo, kjer se ukvarja z regionalnimi in urbanimi študijami, sociologijo kibernetskega prostora, teorijami (anti)globalizacije in kulturno geografijo. V zadnjem času se posveča področjem sociologije arhitekture in urbanizma, balkanskih študij, gonzo sociologije in študij minornosti.

V prostem času rad pohajkuje, fotografira, kuha in posluša jazz. Navdušuje se nad bogato in pestro zgodovino Maribora, detektivskimi zgodbami Avgusta Demšarja, bližnjevzhodno kulinariko ter nad skandinavskimi krimi romani.

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s