AKCIJA Franc Trček – VSTAJNIŠKI DNEVNIK

Maribor : Subkulturni azil, zavod za umetniško produkcijo in založništvo, zbirka Frontier 071, število strani 144, leto izida 2014

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Knjiga Franc Trček – VSTAJNIŠKI DNEVNIK na voljo po akcijski ceni 9,90 €

Franc Trček – Vstajniški dnevnik

Vstajniški dnevnik je Franci Trček pisal od 14. decembra 2012 do 10. marca 2013. V njem je poskušal reflektirati tako mariborsko kot vseslovensko vstajništvo. Sočasno pa je seveda pisal o svojem profesionalnem in osebnem vsakdanu.


O avtorju:

Franc Trček se je rodil leta 1969 v vasi Zilje v Beli krajini. Živi v Mariboru. Zaposlen je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Dela povsod, kjer za to obstaja možnost. Najrajši na vlakih Slovenskih železnic. Objavil je monografiji Problem informacijske (ne)dostopnosti in Lomopohajkovalec : nizkotehnološka glokalna subkultura v dobi tehnokulture ter (so)uredil monografije Community-net in South and East Europe, Glocal localities in Rethinking everyday mobility.

Raziskovalno deluje v Centru za prostorsko sociologijo, kjer se ukvarja z regionalnimi in urbanimi študijami, sociologijo kibernetskega prostora, teorijami (anti)globalizacije in kulturno geografijo. V zadnjem času se posveča področjem sociologije arhitekture in urbanizma, balkanskih študij, gonzo sociologije in študij minornosti.

V prostem času rad pohajkuje, fotografira, kuha in posluša jazz. Navdušuje se nad bogato in pestro zgodovino Maribora, detektivskimi zgodbami Avgusta Demšarja, bližnjevzhodno kulinariko ter nad skandinavskimi krimi romani.

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s