Duo Clarguitar: DIALOGUE

Classica Slovenica / Kulturni center Maribor, CSCD 007 / FREE CD 083 / 2021

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ


Duo Clarguitar: DIALOGUE

***

Duo Clarguitar sestavljata doma in v tujini uveljavljena klasična glasbenika, klarinetist Slavko Kovačič in kitarist Žarko Ignjatović. Na različnih področjih delujeta v Mariboru skoraj tri desetletja, skupaj pa zelo uspešno muzicirata dvanajst let. V tem času sta izvedla številne koncerte v Sloveniji (Gewerkenegg v Idriji, Spectrum, Ljubljana, Maribor, Slovenj Gradec, idr.). Odmevne koncerte sta izvedla tudi v tujini, med pomembne štejeta sodelovanje na ”48. Glazbeni tribini Pula” (Hrvaška) in sodelovanje v projektu Mikrotonalne glasbe, v organizaciji ”International Ecmelic Music Society,” s sedežem v Salzburgu (Avstrija).

Posnetki za album Duo Clarguitar so bili snemani v studiu RTV Slovenija (Producentka Janja Velkavrh). Gre za prepoznavne in novejše skladbe za kitaro in klarinet priznanih avtorjev (Vivaldi, Rebay, Kleynjans, Di Marino, Defranceschi, Assad, Machado).

***

SLAVKO KOVAČIČ je eden najvidnejših slovenskih klarinetistov in pedagogov srednje generacije.Izjemno je aktiven na umetniškem, strokovnem in pedagoškem področju. Kot izredni profesor za klarinet in komorno igro je zaposlen na Pedagoški fakulteti UM, kjer je bil od leta 2010-2015 predstojnik Oddelka za glasbo, od leta 2014-2018 je bil član Senata PEF UM, od leta 2015 pa je prodekan za umetniško dejavnost PEF UM. Že 21 let pa deluje tudi kot prof. klarineta na osnovni in srednji stopnji Glasbene šole in Umetniške gimnazije v Celju. Slavko Kovačič je artist podjetij Silverstein Works, D’Addario Woodwinds, Royal Musical Collection in član Royal Global Artist teama.

Klarinet je študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Prof. Mihaela Gunzka in Prof. Alojza Zupana, pri katerem je leta 1995 z odliko diplomiral. Prav tako je z odliko diplomiral v Salzburgu na Univerzi za glasbo Mozarteum v razredu Prof. Aloisa Brandhoferja.

***

Kitarist ŽARKO IGNJATOVIĆ je nižjo in srednjo glasbeno šolo končal v rojstnem Pulju na Hrvaškem. Diplomiral je pri prof. Darku Petrinjaku na glasbeni akademiji v Zagrebu (1983), hkrati pa je študij kitare zaključil še pri prof. Margi Bäuml – Klasinc na Visoki šoli za glasbo v Gradcu (1987). Leta 1995 je opravil triletni podiplomski študij na Mozarteumu v Salzburgu v razredu prof. Eliota Fiska.Aktivno je sodeloval na številnih seminarjih svetovno znanih kitaristov. Je dobitnik številnih nagrad na nekdanjih republiških in zveznih tekmovanjih.

Od leta 1984 živi v Ljubljani. Je redni profesor za kitaro in komorno igro na Pedagoški fakulteti v Mariboru in profesor kitare na Srednji glasbeni šoli in gimnaziji v Celju. Poleg solističnih nastopov doma in v tujini se posveča tudi komorni igri. Redno snema za radio in televizijo. Objavil je dve samostojni zgoščenki in posnel dve s kitaristom Jerkom Novakom, eno s čelistom Nebojšo Bugarskim, pred kratkim pa je izšla tudi plošča, ki sta jo posnela z mezzosopranistko Barbaro Jernejčič Fürst.

***

DUO CLARGUITAR
Slavko Kovačič – klarinet & Žarko Ignjatović – kitara
CD DIALOGUE

Antonio Vivaldi (1678 – 1741): Sonata v d-molu
– Andante
– Allegro
– Adagio
– Allegro


Ferdinand Rebay (1880 – 1953): Sonata za klarinet in kitaro v d- molu
– Allegro molto moderato
– Thema und Variationen
– Tanz Rondo

Hansjoachim Kaps (1942 – 2004): Scheherazade za klarinet in kitaro
– Allegretto
– Allegro
– Allegretto
– Presto

Carlo Francesco Defranceschi (1963): Allure Dégingandée

Francis Kleynjans (1951): Aria No. 1, op. 92 b


Roberto Di Marino (1956): Suite III
– Milonga
– Interlude
– Tango
– Humoresque

Roberto Di Marino (1956): Nocturne


Sergio Assad (1952): Violetas Azuis, Hopscotch


Celso Machado (1953): Paçoca, Quebra Queixo, Piazza VittorioZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s