Sonja Koranter: ORFEJEVE SOLZE

Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 206, število strani 154, leto izida 2022

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Sonja Koranter: ORFEJEVE SOLZE

O avtorici

Sonja Koranter je pesnica in pisateljica, avtorica več deset pesniških zbirk, nekaj romanov, še več kriminalk, triindvajset knjig za otroke in nekaj esejev. Večkrat je s svojimi mnenji in ocenami sodelovala  v različnih revijah in knjigah. Udeleževala se je natečajev, bila petkrat uspešna na univerzi Iowa, enkrat s haikujem v Vancouvru in večkrat na Hrvaškem (haikuji). Pesmi so bile objavljene tudi v BIH. V Literarnem nokturnu Radia Slovenija so že večkrat prebrali njene pesmi, kar jo še posebej veseli. Prejela je tudi Čufarjevo plaketo in plaketo Občine Jesenice. Mira, ženski odbor Pen kluba je je nagradil s posebnim priznanjem.

Pravi, da je veliko že pozabila, zavrgla. Ostale so samo pesmi in teksti, razmetani po spletu in v knjigah. Več najdete tudi na njeni spletni strani www.sonjakoranter.com

***

Odlomek

Rojen v medzvezdju, uglašen s sfero glasbenih začetkov, prihajajoč mi naproti, oblečen v strune žalostnih pesmi, se mi približuje in nasmiha. Ker on ve, da bi rada pela z njim; mu povedala o vseh sanjah, se učila igrati na liro. A moja žalost ne domuje v podzemlju, moj dom je poln glasbe in spominov še iz časov, ko se nisva ne poznala ne spoznala. Zato njegovo svetlo telo brazda moje srce; zato me njegova žalost uči, da je vsaka stopnica življenja le čas, ki nama ne prizanaša, še več, ločuje najine svetove. Naprej bo moral sam, sokovi življenja pomagajo smrti, njegove pesmi prebujajo življenje.

Šla bom za njim, ne bo me opazil, besede bom skrila v žep, s solzami bom lepila stopinje, tišina bo en sam dolg vzdih …

***

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s