Gorazd Šifrer: Vse je ena sama ljubezen

Knjižna založba Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 233, število strani 112, leto izida 2022

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Gorazd Šifrer: Vse je ena sama ljubezen

Gorazd Šifrer je rojen 30.01.1962 v Ljubljani, očetu dipl. pravniku in mami germanistki in slavistki. Po končani osnovni šoli se je vpisal na I. gimnazijo v Mariboru, kjer je leta 1980 maturiral in v letu 1981 odslužil vojaški rok. V naslednjih letih je študiral pravo v Mariboru ter v Ljubljani in leta 1987 tudi diplomiral. V času študija je med študijskimi počitnicami delal v ZRN, kjer je spoznaval novo okolje, zanimive ljudi ter se izpopolnjeval v znanju nemškega jezika.

Po opravljenem pravosodnem izpitu se je zaposlil kot strokovni sodelavec Višjega sodišča v Mariboru. V letu 1990 se je odločil, za samostojno pot in postal odvetnik. Odvetniško pisarno je imel v Mariboru do leta 1994. V letu 1995 je bil zaposlen na Agenciji za druge zavarovalniške posle, kot svetovalec predsednika uprave. S ponovno uvedbo notariata v Republiki Sloveniji se je v letu 1995, kmalu potem, ko so začeli delovati prvi notarji, zaposlil v notarski pisarni kot notarski kandidat – namestnik. To delo je opravljal do leta 2004 nato pa se je ponovno podal v odvetništvo, s katerim je zaključil leta 2007, ko bi imenovan za notarja. Je predsednik območnega zbora notarjev Štajerske regije, član izvršnega odbora notarske zbornice in predstavnik slovenskih notarjev v UINL. Je tudi častni konzul Republike Kazahstan za Republiko Slovenijo s sedežem v Mariboru.

Svoje pesmi in kratko prozo je objavljal že v 80-tih v Katedri in Kmečkih in rokodelskih novicah. Kot pevec je bil član skupin Ramzes, Brez ambicij… ter moderator Radia Maribor. Bil je tudi eden od ustanovnih članov eksperimentalne, avantgardne, multimedijske umetniške, tudi pesniške in naposled skoraj najbolj filmske skupine W.O.R.M.S., ki je bila dejavna predvsem v preteklih 80. in 90. letih in ima začetke v letu 1983, ko so se v Mariboru povezali mladi ustvarjalci in se poimenovali najprej Črvi ali v nadaljevanju po angleško Worms.

***

Pesnika Gorazda Šifrerja osebno ne poznam, prebral pa sem sveženj njegovih pesmi, ki bi lahko potrdile ljudsko modrost, da je v vsakem od nas nekaj pesnika. Tudi v notarju.

Tone Partljič

***
Umetnost prikliče v življenje dragocene plasti doživljanja, pripelje nas do razkritja naših lastnih skrivnosti, do tistega izvira naše osebnosti, kjer najdemo svojo prvinsko iskro, svoje pravo bistvo. In Gorazdova pesem je prav to. Pot umika iz sodobnega sveta nasprotij, kjer kdaj besni topotamo v svoji brezumni nestrpnosti, v skrivnostne globine naše prvinskosti, naravne čistosti duše, kjer smo vsi ENO, povezani z nevidnimi nitmi ljubezni, ki je edino merilo človečnosti za nas, ranljive posameznike.

Danica Geršak

***

Gorazd Šifrer je poet, je človek, ki popolnoma razume, občuti in živi enost in povezanost vesolja na vsakem koraku, je človek, katerega credo je, katerega življenjsko vodilo je: »Vse je ena sama ljubezen.« Ljubezen je edina, ki lahko rešuje svet in ga drži skupaj. Kjer je ljubezen, vedno zmaga svetloba, tam je vedno svetloba. Tako je na koncu vedno SVETLOBA.

Diana  Bohak  Sabath

***

Ni umetnost, da poet uporabi ljudem nerazumljive besede, umetnost je v lahkotnosti, v rdeči niti, ki se prede skozi vse tvoje stihe, rdeči niti, ki se imenuje LJUBEZEN.

Marjana Pavliha

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s