Jani Steržaj: KEGLJANJE V SLOVENIJI 

Knjižna založba Kulturni center Maribor, zbirka Sprejeto 038, število strani 92, leto izida 2023

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Jani Steržaj: Kegljanje v Sloveniji

Najpopolnejša zbirka moškega slovenskega članskega kegljanja!!!

Spoštovani ljubitelji športa in športnih statistik, predstavljamo vam najpopolnejšo zbirko podatkov o članskih tekmovanjih v moškem kegljanju. Avtor Jani Steržaj je dobro desetletje zbiral informacije in izpopolnjeval arhiv, zdaj pa je dolgo pričakovana knjiga končno zunaj. Tako lahko spremljate zlate, srebrne in bronaste udeležence tako v ekipni, kot v posamični konkurenci in tudi v ostalih vznemirljivih kombinacijah podiranja kegljev. Če vas je že od nekdaj zanimalo, kdo je najboljši slovenski kegljač vseh časov, je ta knjiga kot nalašč za vas. 

***

“Zgodba te publikacije se je začela v letu 2009, ko sem ob začetku lastne športne poti začel zbirati športne dosežke Miroslava Steržaja. Zaradi pomanjkljivosti v lastnih arhivih sem se posledično obrnil na Kegljaško zvezo Slovenije in ugotovil, da so tudi arhivi zveze močno okrnjeni, v nekaterih časovnih obdobjih pa vlada popoln informacijski mrk, zato sem se dolgo ukvarjal z iskanjem virov za popolnitev rezultatov. Viri informacij, iz katerih sem pridobil podatke, so se razširili na nekaj osebnih arhivov kegljaških entuziastov kot tudi na časopisne arhive publikacij, ki so v šestdesetih in sedemdesetih letih poročale o kegljanju v Sloveniji, in na mnogo drugih manjših publikacij, ki sem jih pridobival postopoma.

Posledično sem se odločil razširiti lastni arhiv ter zbrati vse rezultate moških članskih prvenstev v Sloveniji na enem mestu. Ta publikacija je tako rezultat zadnjih deset let zbiranja informacij. Ko sem podatke o prvenstvih zbral, sem se na koncu še odločil zapolniti dodatno informacijsko luknjo in sem arhiv dopolnil še s številom nastopov Slovencev v članskih reprezentancah.
Pred vami je tako najpopolnejša zbirka moškega slovenskega članskega kegljanja, ki se bo s časom še večala. Upam, da boste z veseljem prelistali slovensko kegljaško zgodovino, da bodo te kegljaške legende za zmeraj ostale v našem spominu.”

Jani Steržaj 

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s