Ivan Šega: USODNI DIMNIK

Knjižna založba Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 226, število strani 222, leto izida 2023

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Ivan Šega: USODNI DIMNIK

Naša junakinja jemlje odpadke kot surovino, s katero hoče zavrteti ciklus spreminjanja odpadkov v drugačno agregatno stanje in izkoristiti njihove stranske koristi. Tehnološka znanost pa že in bi lahko še bolj delovala v smeri zajemanja in razstrupljanja dimnih izpustov, preden gredo v ozračje. Dejstvo je, da odpadki so in odpadki bodo! Na človeštvu pa je, da išče ravnovesje med nastajanjem in uničevanjem. Za sedaj tega ravnovesja še ni!

Zgodba je usmerjena v prikaz težav, ki jih kot ženska na vodilnem delovnem mestu doživlja tudi z državno birokracijo. Zaradi nje izgubi najprej zdravje in posledično tudi življenje.

***

Če se spustimo na nivo najmanjše organizacijske enote, ki ji v sedanji organiziranosti pravimo občina, naj bi le-ta, gledano z občinskega stališča, zagotovila občanom kolikor toliko urejeno življenje. Ena najvidnejših in občutnih sestavnih delov organiziranega življenja je prav gotovo komunalna dejavnost. Če odmislimo njen obseg in se zazremo le v urejenost okolja, vidimo, kako je to pomemben segment življenja.

Po ustanovitvi tako zaokroženih okolij je potrebno ustanoviti komunalno podjetje, ki bo skrbelo za odstranjevanje odpadkov, za pluženje cest, za pokopališko dejavnost …

Ivan Šega

***

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s