Katja Zadravc: UPI V STRNIŠČU

Kulturni center Maribor, zbirka Sprejeto 32, število strani 140, leto izida 2023

ZA NAROČILO KNJIGE KLIKNITE TUKAJ

Katja Zadravc: Upi v strnišču

DRAGI BRALEC!
Življenje, mnogim prenaša »svoje viharje« in obdobja, ko se »cedi« dobro. Vendar, mnogi okrog iščemo neko dobroto in dajemo svoj prispevek k počutju drugega, a se tega dejanja malo ljudi zaveda. Ne zavedamo se, da vsako dejanje za nekoga ni sprejemljivo, saj ga morda na grob način poniža. Morda se kdo sprašuje, zakaj to pišem? 

Svojih misli nočem nikomur vsiljevati, so le moja razmišljanja. A rada bi povedala, da je večkrat kaj hudega skritega – zakritega. Zunanja podoba življenja je le zunanja. Kaj se dogaja v človeku, pa je mnogokrat skrito. A vsak bi naj imel pravico povedati tudi svoje mnenje.

(Katja Zadravc)

O avtorici

Katja Zadravc rojena 30. 12. 1957 v Dražen vrhu – kot Fekonja. Ustvarja v Vranjem vrhu 16. Nekaj pesmic je napisala že v otroštvu, a so se izgubile. Kasneje je pisala v starosti od 20 do 28 leta, a se je ohranilo malo. Nekaj teh pesmic je ostalo, želela bi, da ostanejo takšne, kot so bile zapisane prvič. Znova je začela pisati »skrivaj«, mogoče v letu1992/93. V letu 2006 je zbrala pogum in jih poslala na radio Slovenske Gorice, da so bile brane v oddaji »BESEDA DUŠE«. Prvič jih je poslala tudi v Sveto Trojico v uredništvo DOMAČIH NOVIC za glasilo občine Lenart, tam je bilo objavljenih kar precej njenih pesmi. V letu 2006 jih je poslala v ocenitev
k Davidu Bedraču. S tem je dobila nekaj potrditve. A ne ve‘, zakaj ima željo po takšnem pisanju in zakaj želja ne miruje.V letu 2007 jih je poslala v natečaj za festival »URŠKA« ter h gospodu Marjanu Pungartniku, kot molitvene pesmi. V letu 2007 so se začeli posveti v Ptuju, ki jih vodi David Bedrač. 2008 pa se je po zaslugi Marije Klobučar priključila v skupino »SKRITI TALENTI« v Sv. Trojici.


V začetnih letih so ji objavljali tudi v GLASILU občine Šentilj, Nedeljskem DNEVNIKU, SLADKOGORČANU, V VZAJEMNI, VZAJE-MNOSTI, v občinskem Glasilu Sveta ANA. v Slovenskih Goricah. Pošiljala je tudi za »seniorje leta«. Sodelovala je na dnevih POEZIJA IN VINO na Ptuju kar nekaj let. V letu 2008 je začela sodelovati tudi v raznih branjih. V letu 2012 je 6 njenih pesmi zapisanih v Monografijo PODOBA IN BESEDA, izdano na Ptuju. Na Turnišču pa prejela 2.nagrado na literarnem natečaju za pesem Molk (2012) in za leta 2017 pesem Tišina spet drugo nagrado. Večkrat je brala tudi v knjižnici Lenart in na radiu Slovenske Gorice. V letu 2017 je v literarnem društvu bil izdan zbornik v katerem ima zapisane 4 pesmi. Precej pesmi je pisanih v drugih zbornikih  literarnega društva Maribor, v zbornikih Likusa. V še več revij ni pošiljala, a v letu 2013 se odločila, da se vključi na posvete h gospodu Marjanu Pungartniku. Po teh posvetih je spremenila stil pisanja, saj je želela izboljšati
pesmi. A njeno srce želi izliti na papir kar čuti!

ZA NAROČILO KNJIGE KLIKNITE TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s