Marko Planinc, Marja Buček, Jana Hartman Krajnc: VIETNAM V ČASU KORONE

Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 227, število strani 202, leto izida 2023

ZA NAROČILO KNJIGE KLIKNITE TUKAJ

Marko Planinc, Marja Buček, Jana Hartman Krajnc: Vietnam v času korone

O avtorjih

Marko Planinc iz Maribora. Po poklicu je optik in ima 26 let delovnih izkušenj. Svoje delo opravlja korektno in z veseljem. V prostem času se ukvarja s športom (kolesarjenje, odbojka, smučanje in največ plezanje.) Pred leti je bil član glasbene zasedbe Afir Bafir in Nino Mureškič.


Marja Buček, rojena v Mariboru, že od mladih let rada potuje. Kot otrok je potovala s svojo bako, kasneje sama. Z bratom sta imela srečo, saj je deda živel na morju, prav tako tudi teta. Tako sta otroka vse poletne počitnice preživela na morju. Marja je začela zelo hitro sama potovati, in to z vlakom. Ko je bila stara komaj enajst let, sta z bratom prvič šla sama na pot brez spremstva staršev. Vedno si želi odkriti kaj novega in ne more skriti svoje nomadske duše.


Jana Hartman Krajnc, rojena 1943 v Mariboru, je upokojena predmetna učiteljica gospodinjstva, slovenskega jezika in književnosti, izdala je štiri pesniške zbirke, dve knjigi kratke pripovedne proze, mladinski roman in dvanajst romanov za odrasle.


O knjigi

Uvodni del je prvo potovanje Marka in Marje v Vietnam, ki je takšno, kot so običajna potovanja. Ogledujeta si kraje, njihove posebnosti in spoznavata tamkajšnje življenje. Ker pa je dopust prekratek, se morata po enem mesecu vrniti domov in se odločita, da bosta v Vietnam potovala še enkrat, zlasti, ker Marja upa, da ji bo pomagal vietnamski zdravilec. Boleha namreč za ginekološko boleznijo. Sledi drugo potovanje, ki pa jima prinaša same težave, ker med tem časom razglasijo pandemijo zaradi novega koronavirusa. In prav v Vietnamu ugotovita, da Marja izvenmaternično zanosi. Potrebuje nujno zdravniško pomoč, vendar prav korona jima preprečuje, da do nje ne moreta priti. Njeno življenje visi na nitki. Marko stori vse, da bi jo spravil do operacije, toda vedno naleti na bariero. Pomaga si z raznimi povezavami preko računalnika. Nazadnje mu uspe, da prideta do zdravnika, ki Marjo reši. Njuno bivanje v Vietnamu se zaradi korone podaljša iz enega meseca na štiri in pol. Tistega, zaradi česar sta prišla, ne moreta realizirati. S težavo jima uspe dobiti ustrezen let, da se vrneta domov. Pri tem jima s sredstvi in dejanji pomagajo prijatelji in sorodniki. Srečna sta, ko lahko spet objameta svoje drage.

ZA NAROČILO KNJIGE KLIKNITE TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s