Erik Vodenik – ZVEZDOGLEDNICE V ITALIJANSKEM KRAJU ROCCASCALEGNA

Zbirka Znanstvena monografija 006, število strani 182, leto izida 2019

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Po vsej sodobni Evropi narašča zanimanje za obnovo in revitalizacijo grajene kulturne dediščine. Pri tem ima pomembno vlogo tudi institut Evropske prestolnice kulture oziroma EPK. V letu 2012 je vloga Evropske prestolnice kulture pripadala tudi Mariboru in njegovim partnerskim mestom. V tem sklopu sta bili temeljite prenove deležna dva pomembna historična mestotvorna stavbna sklopa; Vetrinjski dvor in nekdanji minoritski samostan, v katerem je nastalo novo lutkovno gledališče.

Avtor knjige, Erik Vodenik, je bil leta 2012, ko je bil Maribor Evropska prestolnica kulture, študent arhitekture na mariborski univerzi in je spremljal aktivnosti povezane s prenovami spomeniško zavarovanih stavb. Zato ne preseneča, da je osrednja tema njegove knjige prav revitalizacija historične grajene dediščine.

Knjiga, ki je pred nami, ponuja priložnost za razmislek o vlogi in pomenu grajene kulturne dediščine v našem času, o položaju mladih arhitektov v sodobni družbi in o avtorjevih pogledih na to problematiko, ki so manifestirani na primeru revitalizacije Roccascalegne.

—dr. Igor Sapač

***

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s