VEDRINKE – zbirka kratke proze

Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 151, število strani 152, leto izida 2019 

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Osemnajst avtorjev, od tega sta dva moška in šestnajst žensk. Hej, kaj se dogaja?! Nova moda pisanja kratke proze – ženske kratke proze. Bodo tudi tukaj ženske prevladale? 
Zbornik Vedrinke je poln stvari, ki jih mlajši skoraj ne vidijo, če pa zvedo zanje, zamahnejo z roko in rečejo – eh, spomini! A ni tako. Ni le poseg v neko preteklost. Je zgodba, ki osmišlja naše življenje. Je kakor pogled lovilca valov na oceanu, ki z drhtenjem v srcu beži pred velikansko nakopičeno gmoto vode za sabo in čaka, da pride na mirno plitvino. 

Marjan Pungartnik

VEDRINKE – zbirka kratke proze


Že v prejšnjem stoletju so se na Studencih zbrali ljubitelji lepe slovenske besede in nastopov na raznih odrih v Mariboru in širše po Sloveniji, da so z recitacijami in skeči razvedrili občinstvo. Z nastopi naj bi pričeli okoli leta 1989. V glavnem so uprizarjali dramske igre in pesmi, ki so jih sami napisali.
Studenčani: Ivo Fišer (častni član KD Studenci-Maribor), Nada Krajnc, dr. Tilka Kren Obran in Ivanka Rečnik so  leta 1998 ustanovili recitacijsko-dramsko skupino, ki je delovala pod okriljem Mestne četrti Studenci. Njihova gonilna sila in voditeljica  je bila Nada Krajnc, ki je skupini tudi predlagala ime VEDRINA. Člani so ta naziv z veseljem sprejeli.
V letu 2019 smo se člani literarne sekcije Vedrina odločili za izpopolnjevanje  pisanja kratke proze, ker se večje število članov ukvarja s pisanjem te literarne zvrsti. V ta namen smo razpisali literarne delavnice. Eno je vodila mag. Larisa Javernik, vse druge pa mentor Marjan Pungartnik. V knjigi kratke proze VEDRINKE je zajetih enainštirideset proznih tekstov z različno pestro tematiko izpod peresa osemnajstih avtoric in avtorjev.


urednica Ana-Marija Pušnik

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s