Bojan Macuh: ČUSTVENA INTELIGENCA

Kulturni center Maribor, Zbirka Frontier 174, števio strani 252, leto izida 2021

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Predstavljamo vam znanstveno monografijo o čustveni inteligenci.

***

Bojan Macuh: ČUSTVENA INTELIGENCA

Izpostavila bi, da z obzirom na to, da živimo v dobi globalizacije, hitrega tehnološkega napredka, avtomatizacije, robotizacije in izjemno hitre digitalizacije naš vsakdan obarvan s stalnim preseganjem meja, večanjem tempa, višanja produktivnosti itd. In prav v tej postindustrijski družbi je v dobi 4. tehnološke revolucije še toliko bolj pomembno ohranjanje zdravih medosebnih odnosov, samozavedanje lastnih psiholoških procesov in konstruktivno soočanje s stresnimi situacijami, katerim smo izpostavljeni na vsakodnevni ravni. Zato bi to delo priporočala v branje slehernemu posamezniku, ki skrbi za svoje psihološko ravnotežje in kakovost svojega življenja.

Brigita Vončina, univ. dipl. psih.

***

Pojem čustvene inteligence je v psihološki praksi vse bolj uveljavljen in upoštevan, vendar velikokrat preveč laično razumljen in sprejet. Dr. Macuh v petnajstih poglavjih predstavlja raziskovalna področja in izkušnje s področij psihologije in sociologije, ki pomembno vplivajo na človeka kot posameznika in družbeno bitje.

Doc. dr. Jana Krivec

***

Pričujoča monografija spodbudi k širšemu razmišljanju, kako vključiti razumevanje čustvene inteligence skozi prizmo obstoječega znanja na področju razvoja osebnosti, temperamenta, značaja, motivacije, medosebnih odnosov, komunikacije, konfliktov in stresa, ki so s čustveno inteligenco nedvomno povezani in prepleten. Poseben prispevek avtorja je, da s čustveno inteligenco skozi poglavja prepleta pomembne osebnostne plati življenja, zato je na koncu vsakega poglavja podan osebni pogled obravnavanega področja z vidika razumevanja čustvene inteligence.

Doc. dr. Marija Turnšek Mikačić

***

O AVTORJU

V času svojega dolgoletnega pedagoškega dela je avtor znanstvenih monografij (Ženska – mati po prenehanju zakonske in izvenzakonske zveze, Življenjski slog starostnikov v domovih za starejše, Medgeneracijsko sodelovanje: potreba in zahteva časa, Čustvena inteligenca: Kako lažje nad tegobe sodobnega načina življenja), soavtor znanstvene monografije (Trajnostno naravnani dostopni turizem) ter avtor in soavtor strokovnih monografij (Polemike in razmišljanja, Dan je dolg 24 ur: kako se prebiti skozi delo in prosti čas), učbenikov (Čustvena inteligenca in osebni razvoj, Uvod v sociologijo) ter avtor več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov. Izvaja delavnice za različna področja. S prispevki je sodeloval na več mednarodnih znanstvenih konferencah.

*** 

KAKO LAŽJE NAD TEGOBE
SODOBNEGA NAČINA ŽIVLJENJA

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s