Magdalena Cundrič: REBEKA IN ROBERT

Kulturni center Maribor, zbirka Sprejeto 027, število strani 174, leto izida 2021

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

***

Robert in Rebeka se poznata že od malih nog, saj sta njuni mamici prijateljici. Vsi ju imajo za brata in sestro, na koncu osmega razreda pa se vse spremeni …   

***

Magdalena Cundrič: REBEKA IN ROBERT

ODLOMKA IZ KNJIGE

Bila je trda tema, ko smo se odpravili domov. Robert nas je spremljal. Barbaro, Zalo in mene. Zala ga je ves čas dražila in on je žgečkal njo in sta se lovila po cesti in vreščala. Bila sem slabe volje. Potem je Zala šla domov, za njo Barbara, ostala sva sama. Rekla sem mu, da me ni treba spremljati, saj je le nekaj metrov do naše hiše. Bila sem jezna nanj, ker se je posvečal samo Zali. Pa me ni poslušal. Spremil me je do ograje in ko sem hotela oditi, me je objel in poljubil na usta. Otrpnila sem. Čisto zbegana sem prišla domov. Naslednji dan je zvedel, da so mu ubili očeta in potem se nisva več ne slišala, ne videla.

*

»Robert je izginil. Bil sem pri ravnateljici, tudi Robijeva mami je tam in Zdravko, ker ga je najbrž zadnji videl. Ali kdo ve, kje bi lahko bil?

»Kaj ga še niso našli?« vprašam in spet me stisne pri srcu. Zala je tu, torej bi moral biti doma tudi Robert. Zala je videti iskreno pretresena. Ali igra, ali pa res ne ve, kje je Robert in ni bila z njim? In se spet z grozo vrnem do prvih strahov: kaj če ga je povozil avto, kaj če ga je kdo napadel, kaj če je kam padel, kaj … In potem se spomnim, da me ne mara, da se iz mene norčuje in oblijejo me solze. Vsi mislijo da zato, ker se tako bojim za Roberta.

»Ne,« mi odgovori Sašo. »Niso.«  

***

O AVTORICI

Magdalena Cundrič se je rodila 5. 1. 1946 na Bledu. Tam je obiskovala osnovno šolo, gimnazijo pa na Jesenicah. Poročena je s pesnikom, pisateljem, esejistom, dramatikom in slikarjem Valentinom Cundričem. Imata dve hčerki, dve vnukinji in dva vnuka ter dva pravnuka.

Njen prvi roman je bil Ambis, ki je izšel leta 1986. Poslala ga je na anonimni natečaj Prešernove družbe, kjer je bil izbran. Po tistem je izdala še 10 romanov. Med najbolj branimi in uspešnimi so: 2007 – Rajska vrata; 2012 – Dežela oblakov, uvrščen med dobre knjige; 2013 – Čaj v parku, uvrščen med dobre knjige; 2016 – Otrok številka 32-G, uvrščen med dobre knjige; 2019 – Zajtrk pod palmami.

Leta 2020 je pri založbi Kulturni center Maribor izšel njen detektivski roman Blodnjak.  

***

Kulturni center Maribor, leto izida 2021

ZA NAROČILO KLIKNI TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s